על חרדות והטיפול שלי בחרדות

אם אתם חווים מדי פעם, או אפילו בתכיפות, תחושה פנימית של ערעור עז, שמטלטל אתכם רגשית וגופנית, בלי קשר לאירוע חיצוני ספציפי, או כתגובה מוגזמת על אירוע יחסית מינורי – ייתכן ואתם סובלים מחרדה.
חרדה היא חוויה רגשית וגופנית שעולה אצלנו בתגובה למצבים הנתפסים כמסוכנים או מאיימים, גם כשאין סכנה ממשית. מעין "אזעקת שווא". כולנו חווים חרדה מדי פעם הבאה לידי ביטוי למשל, בדאגה, אך כשהיא מתמשכת ומשפיעה על התפקוד היום-יומי, יש צורך בעזרה מקצועית.
שלום לכם,
שמי שלי ברעם מירוז, אני מטפלת קלינית מוסמכת M.A, ואני עוסקת בטיפול בהפרעות חרדה קרוב לשלושה עשורים. במהלך שנותיי כמטפלת, טיפלתי בהצלחה באלפי אנשים הסובלים מתופעות שונות של חרדה.

מהם התסמינים של חרדה?

לחרדה והפרעות חרדה ישנם לרוב תסמינים ברורים.
ייתכן ואת.ה חש.ה חלק, או מרבית מהם:
1. תחושות רגשיות עוצמתיות
• פחד מוגזם: פחד בלתי פרופורציונלי למצבים, כמו חשש עז לפני פרזנטציה או מפגש חברתי, למרות שאין סיבה אמיתית לדאגה, ורצון לברוח.
• עצבנות :תחושת חוסר שקט מתמדת וקושי להירגע, שעלולה להוביל לרגישות יתר ולהתפרצויות רגשיות.
• דאגה מתמדת: חוסר אונים, מחשבות מטרידות מתמשכות על בעיות או מצבים עתידיים, כמו חשש מתמיד לבריאותם של בני משפחה או מצב כלכלי.

2. תסמינים פיזיים
• דפיקות לב מהירות: תחושת הלב פועם במהירות, לפעמים ללא סיבה נראית לעין, מה שיכול לגרום לתחושת אי נוחות או פחד מפני התקף לב, שבץ או מוות.
• הזעה: הזעה מוגברת, במיוחד בכפות הידיים, הפנים או תחת הזרועות, גם כשלא חם או אין מאמץ פיזי.
• רעידות: רעד בלתי נשלט בידיים, ברגליים או בכל הגוף, שיכול לגרום לתחושת חוסר שליטה.
• קוצר נשימה: תחושת חנק או קושי לנשום עמוק, מה שמוביל לעיתים לתחושת חוסר אוויר או פאניקה.
• תחושת חנק: תחושה שיש משהו בגרון שחוסם את הנשימה, כמו גוש שאי אפשר להיפטר ממנו.

3. מחשבות מטרידות
• חששות מופרזים לגבי העתיד: מחשבות בלתי פוסקות ב"לופים", על תרחישים שליליים שיכולים לקרות בעתיד, כמו איבוד עבודה, מחלה או תאונה, פחד מאובדן שליטה, שיגעון או מוות.
• תפיסת מצבים יום-יומיים כמסוכנים: ראיית מצבים יומיומיים רגילים כמאיימים, כמו נסיעה בתחבורה ציבורית, השתתפות בפגישות חברתיות או אפילו יציאה מהבית.
• חוסר יכולת להרגיע את המחשבות.

4. שינויים בהתנהגות:
• הימנעות ממצבים מסוימים: הימנעות ממצבים או פעילויות שיכולים לעורר חרדה, כמו מפגשים חברתיים, מקומות הומים או דיבור בפני קהל.
• פגיעה בתפקוד בעבודה: קושי להתרכז, ירידה בפרודוקטיביות והחמצת מועדים בעבודה כתוצאה מהחרדה.
• פגיעה בלימודים: קושי בלימודים, היעדרויות תכופות וחוסר יכולת להתמודד עם מבחנים או משימות.
• פגיעה במערכות יחסים: ריחוק חברתי, קושי בתקשורת עם בני זוג, משפחה וחברים, ובמקרים חמורים, גם פרידות או סכסוכים משפחתיים.

איך נטפל בחרדה שלך?

ראשית בואו לבדוק את רמת החרדה שלכם באמצעות שאלון לאבחון רמת חרדה של בק – לשאלון.
לאחר שבדקתם מה רמת החרדה המשוערת שלכם על פי השאלון, התקשרו אליי ונתאם פגישת ייעוץ.
בפגישה שלנו ננסה יחד להבין בדיוק אילו תסמינים את.ה חווה, מתי ובאיזו עוצמה הם מופיעים, ומה המשך שלהם.
כדאי שתדע.י כי קיימים סוגים שונים של חרדה והפרעות חרדה.

הפרעות החרדה השכיחות כוללות:

התקפי פאניקה: פרצי ערעור פיסי ונפשי קצר אך אינטנסיבי.
פוביות: פחד לא פרופורציונלי מאובייקטים או מצבים מסוימי – כמו פחד מג'וקים, מטיסות, ממעליות, פחד גבהים, חרדת נהיגה, ועוד.
הפרעת חרדה חברתית: חשש עז מפני מצבים חברתיים והימנעות מהם.
חרדה כללית (GAD): דאגה מתמדת לגבי מספר תחומים בחיים.
הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD): השתלטות פנימית של דחפים, מחשבות ודימויים על האדם, ושימוש בטקסים להפחתת החרדה.
הפרעת לחץ חריפה, והפרעות חרדה על רקע טראומה ופוסט טראומה (PTSD)

למאמר המקיף שלי בנושא חרדה לחצו כאן
לטיפול שלי בכל אחת מהפרעות החרדה לחצו כאן

שלושת שלבי הטיפול

אחרי שנבדוק מה סוג ורמת החרדה ממנה אתם סובלים, נפנה לעבוד יחד על טיפול בחרדה שלך בשלושה שלבים:
1. נאתר את מקור החרדות ונטפל בו,
2. ניתן לך כלים מעשיים כיצד לשלוט ברמת החרדה שלך בזמן אמת.
3. נטפל בחרדה שלך באמצעות שיטת "פנים רבות", שהיא שיטת טיפול ייחודית שפיתחתי גם לטיפול בהפרעות חרדה, אשר מאפשרת ריפוי מהיר של רוב סוגי החרדות, עם תוצאות מצוינות לאורך זמן. עוד על שיטת פנים רבות

 

למה כדאי לך לבוא דווקא אליי?

אין תחליף למטפל מנוסה. מאחורי 30 שנות ניסיון, והרבה כלים מקצועיים מצוינים שיעזרו לכם באופן מדויק. ממש כמו רופא מומחה, בזכות הניסיון שלי, אוכל לאבחן במהירות את הקשיים הרגשיים שלכם ולהציע לכם טיפול מתאים.
שיטת "פנים רבות", ייעודית לטיפול בהפרעות חרדה ותאפשר לכם לסייע לעצמכם במהירות בזמן שהחרדה משתלטת עליכם.
בנוסף, אני משלבת מספר שיטות טיפול המאפשרות תוצאות מיטביות: שילוב של פסיכולוגיה פסיכודינאמית, החוקרת את מקור החרדה, במקביל לכלים קוגניטיביים-התנהגותיים מעשיים, אשר יאפשרו לכם לשלוט ברמת החרדה שלכם כשהיא מתרחשת.

חרדות גורמות לסבל נפשי לא קל, ואפשר לטפל בהן. לכן אל תדחו ובואו לקבל עזרה. מוזמנים להשאיר לי הודעה כאן ואחזור אליכם בהקדם.

 

הטיפול שלי בסוגי חרדות שונים

סוגי חרדה שונים מצריכים התייחסות טיפולית שונה. בואו לבדוק מה מתאר את תחושת החרדה שאתם חווים, והתוודעו לשיטות הטיפול שלי בהפרעות החרדה השונות.

התקף פאניקה

אם ניתן להגדיר בכמה מילים פשוטות מהו התקף פאניקה, נאמר שאתם מרגישים שאתם עומדים למות. חרדה נחווית אצל אנשים כערעור גופני ו/או נפשי המתרחש באופן פתאומי, ספונטאני ובלתי צפוי, מתפתח ומגיע לשיא תוך 10 דקות. בין התסמינים השכיחים הם דפיקות לב מהירות, הזעה, רעידות, צמרמורות, תחושות נימול והירדמות אברי גוף, קוצר נשימה, תחושת חנק, כאבים בחזה או אי נוחות, בחילה או אי נוחות בבטן, תחושת סחרחורת וחוסר יציבות, תחושות ניתוק מן המציאות או ניתוק מהגוף, פחד עז מאובדן שליטה או אובדן שפיות, ופחד ממוות.

הטיפול שלי בהתקפי פאניקה ספונטאניים:

טיפול יסודי בשני נתיבים: שילוב של טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול פסיכודינאמי
הנתיב הראשון טיפול קוגניטיבי התנהגותי: כולל התייחסות מיידית למצוקה שלכם העולה עם התקפי החרדה, ומתן כלים משמעותיים להתמודדות עימם, מעולם השינוי הקוגניטיבי התנהגותי. חשוב שתדעו, שככל שתחושו פחות מופתעים מן ההתקפים, כך תהיו מסוגלים לשלוט בהם ולשוב לאיזון נפשי תוך זמן קצר יותר.
בטיפול ננתח את התפתחות התקף החרדה כפי שאתם חווים אותו, ונבדוק את הגורמים התפיסות והאמונות בהן אתם מחזיקים, הגורמות לשימור החרדה. אלמד אתכם כיצד להתכונן להתקף חרדה, לא להיבהל ממנו, ומה בדיוק עליכם לעשות במידה והוא מופיע. יחד נכין עבורכם "פרוטוקול" אישי מקיף להתנהגות בזמן התקף חרדה.

הנתיב השני טיפול פסיכודינאמי: כולל בדיקה עמוקה של הסיבות המביאות להתפתחותם של התקפי החרדה שלכם. זהו מסע לחיבור בין מה שנראה, לכאורה, כהתקפי חרדה "ספונטאניים", לבין הגורמים להם, אשר לרוב אינכם מודעים להם. לעתים מדובר באירועים בעבר הרחוק או הקרוב שלכם שלא עברו עיבוד רגשי מספיק, ובאים לידי ביטוי כהתקף פאניקה.
השילוב בין הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי לבין הטיפול הפסיכודינאמי, יצור אצלכם חיבור בין הבנת הגורמים העמוקים להתקף הפאניקה לבין שליטה בהתנהגות בעת הופעה של התקף החרדה. חיבור זה יטפל באופן יסודי בהתקפי הפאניקה, ויסייע להפחתה שלהם במידה ניכרת, ולעתים קרובות גם יאפשר היעלמות התקפי הפאניקה לחלוטין.

פוביה ספציפית

ההגדרה הבסיסית של פוביה היא – "פחד ניכר, עקבי, מוגזם ובלתי סביר, המופיע בנוכחות או מפגש צפוי עם אובייקט או מצב מסוים." לדוגמא: יתכן שאתם חשים פחד מטיסה, מגבהים, מבעלי חיים, מקבלת זריקה, או מזוחלים. וכך, בכל פעם שאתם נחשפים לגירוי הפוֹבּי, המעורר בכם חרדה, כמעט תמיד אתם חשים ערעור נפשי וגופני עז, לפעמים עד לפגיעה בתפקוד היומיומי.
המאפיין את הפוביה היא שאתם מכירים בכך שהפחד מוגזם או בלתי סביר כמו למשל – "אני יודע שהג'וק הזה לא יכול להרוג אותי", אבל החוויה הפנימית מעוררת מצוקה קשה, וגורמת לכם להימנע ממצבי מפגש עם הגירוי הפובי. כך למשל, אם אתם סובלים מפחד טיסה, תעדיפו לנפוש בארץ ולא בחו"ל, אם אתם חוששים מכלבים למשל, תימנעו לבקר חברים שיש להם כלבים, אם אתם חוששים מקבלת זריקה תימנעו מלקבל חיסונים חשובים – כך שהפוביה יכולה לשבש את חייכם באופן משמעותי. לכן כדאי ורצוי מאוד לקבל עזרה, כי אפשר לטפל בתופעת הפוביה בשיעורי הצלחה גבוהים.

אגוֹרפוֹבּיה

אם אתם סובלים מאגוֹרפוֹבּיה, סביר להניח שאתם חשים חרדה משמעותית כתוצאה מהימצאות במקומות או במצבים שקשה להיחלץ מהם, או שקיים חשש שאי אפשר יהיה לקבל בהם עזרה במקרה של מצוקה כלשהי. מתוך חששות אלה עולה התנהגות של הימנעות – בעיקר מהימצאות מחוץ לבית לבד, הימצאות בהמון, עמידה בתור, הימצאות על גשר, נסיעה ברכבת/אוטובוס/רכב/מטוס – או היחשפות למצבים המחרידים הללו תוך מצוקה נפשית ניכרת. ההפרעה גורמת לפגיעה ממשית בתפקוד.

חרדה חברתית

אם אתם סובלים מחרדה חברתית, יתכן ואתם חשים פחד עקבי ומשמעותי מסיטואציה חברתית אחת או יותר, בה אתם חשופים לאנשים לא מוכרים, או לביקורת אפשרית של אחרים עליכם. ייתכן ואתם אף חוששים שההתנהגות שלכם תגרור השפלה או מבוכה, ונמנעים בשל כך מלהופיע בחברה. במידה ואתם נחשפים לסיטואציות חברתיות, כמעט תמיד מתעוררת בכם תגובת חרדה. ההפרעה פוגעת בתפקודו היומיומי שלכם, ואתם מכירים בכך שהפחד שלכם מוגזם או בלתי סביר. לשאלון ליבוביץ' לאבחון חרדה חברתית בדיווח עצמי לחצו כאן

הטיפול שלי בפוביות ספציפיות, אגורפוביה וחרדה חברתית

הטיפול שלי בהפרעות החרדה הללו כולל שני סוגי התערבות עיקריים:
1. הקהייה שיטתית (דה סנסיטיזציה -Desensitization) – שמשמעה חשיפה מבוקרת והדרגתית לאובייקט המפחיד, תוך פיתוח מנגנון הרגעה פנימי. למשל, אם אתם מפחדים מטיסות, ואפילו המחשבה על עליה למטוס מעוררת בכם ערעור פיסי ורגשי –אערוך לכם חשיפה הדרגתית לכל הקשור לטיסה, לעלייה שלכם למטוס, ושהות במטוס בעת הטיסה והנחיתה. תחילה אחשוף אתכם לתמונה של מטוס, או אפילו למילה טיסה. נשהה יחד במרחב בטוח שעה שאתם תאמרו את המילה טיסה או תחשפו לתמונה של מטוס, עד שבהדרגה המילה או התמונה לא יעוררו בכם תסמינים של חרדה. לאחר מכן נמשיך ונדמיין כיצד תיראה הטיסה לפרטי פרטים, נדמיין יחד כל שלב כיצד תוכלו להתמודד עם חרדות שיתכן ויעלו, ואם יהיה צורך, אפשר יהיה להסתייע בסימולטור של טיסה. אחרי שתיחשפו בהדרגה לכל הקשור בטיסה שלכם, נהפוך את העלייה למטוס בביטחה לאתגר, ובסוף הטיפול כבר תשתוקקו לעלות על מטוס כדי לחוות בפועל את כל מה שלמדתם! כך גם במצבי הימנעות ממקומות הומים והימנעות מאירועים חברתיים.
2. שיטת "פנים רבות" לטיפול בהפרעות חרדה – שיטת טיפול יעילה ביותר במקרה של פוביות, אגורפוביה וחרדה חברתית. במרכז השיטה עומדת ההנחה שהנפש שלנו בנויה מחלקים, ולא רק מ"אני" יחיד, וכי מצבים של חרדה מופיעים אצל חלקים מסוימים בנפש, ולא בכולה. כך שישנם בתוככם חלקים חרדים ובמקביל חלקים בריאים אשר יכולים לסייע לחלקים החרדים שלכם להתגבר על הפחד והאימה.
במהלך הטיפול בשיטת "פנים רבות", אעזור לכם ללמוד כיצד החלקים הבריאים יכולים לעזור לחלקים החרדים ולטפל בהם. לתיאור מקרה – טיפול בחרדת נהיגה בשיטת פנים רבות לחצו כאן

הפרעת חרדה מוכללת

אם אתם סובלים מהפרעת חרדה מוכללת, סביר להניח שאתם חווים חרדה ודאגה נרחבת, בכמה תחומים או פעילויות במקביל(כמו חרדה גם בענייני עבודה וגם בענייני לימודים), ברוב הימים, המופיעה לפחות במשך 6 חודשים, וגורמת לפגיעה בתפקוד היומיומי. בין התסמינים שאתם חווים: קושי של לשלוט בדאגה שלכם, חוסר מנוחה, מתח, נטייה לעייפות, קשיי ריכוז, רוגזנות, מתח בשרירים, הפרעות בשינה (קושי בהירדמות או יקיצה, או שינה לא טובה), וכל זאת במצבי חיים שונים ומגוונים.
הטיפול שלי בהפרעת חרדה מוכללת
הפרעת חרדה מוכללת על פי תפיסתי נובעת לרוב מקשר לקוי וחוסר ביטחון של האדם בעצמו ועם העולם. הטיפול שלי בהפרעה זו מתמקד בהעמקת הקשר של האדם עם עצמו, תוך פיתוח דיאלוג פנימי נוכח ויציב, וכן עזרה לאדם לעגן בתוכו יכולת להתמודד עם אי הודאות שבחיים וטיבם המשתנה. כל זאת לצד, כמובן, סיוע ויצירת "פרוטוקול" אישי מתאים לאופן התמודדות עם עלייה ברמת החרדה.

הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD)

אם אתם סובלים מהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית, או בעברית הפרעה טורדנית-כפייתית, סביר להניח שאתם חווים אובססיות, שהינן הצפה בלתי נשלטת של מחשבות/דחפים/דמויים שגורמים לכם לסבל נפשי ומצוקה ניכרת. לדוגמא, פתאום משתלטת עליכם מחשבה שהכיור שבו שטפתם את הידיים מלא חיידקים, וכי אתם עומדים לקבל זיהום – המחשבה גורמת לכם לאימה ובעתה. או שיתכן ואל המודע שלכם פולשות תמונות המוקרנות בתוכו ללא שליטה, או שאתם חשים דחף לעשות דברים בלי יכולת לבחור אותם או לעצור – למשל לנקות את הבית.
יתכן ואתם גם חווים קומפולסיות – שהינן התנהגויות כפייתיות חוזרות, טקסים או פעולות מנטאליות שאתם חשים לבצע בתגובה לאובססיה, או בהתאם לחוקים שחייבים להיות מיושמים בנוקשות. התנהגויות אלה מכוונת למניעה או הפחתת המצוקה/החרדה שלכם, אך אינן קשורות באופן מציאותי למה שהן מיועדות לנטרל או למנוע. לדוגמא, כתגובה על מחשבות פולשניות הנוגעות לפחד שיקרה משהו רע לאחד מאהוביכם, אתם מפתחים אמונה כי אם תספרו פעמים רבות מ 1-100 כל לילה לפני השינה, הדבר יבטיח את שלומו של האחר. האובססיות ו/או הקומפולסיות גוזלות זמן רב מכם, ופוגעות בתפקודכם היומיומי.

הטיפול שלי בהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD)

מתמקד בפיתוח שליטה עצמית במחשבות, דחפים, דימויים והתנהגויות כפייתיות על פי עקרונות הפסיכולוגיה הבודהיסטית: בטיפול נבין מהי התופעה של הפרעת OCD, ומה הם הגורמים לה. יחד נתרגל מדיטציה ייחודית שתאפשר לכם ללמוד כיצד לשלוט במחשבות, בדחפים ובדימויים הפנימיים, ונלמד כיצד לפתח יציבות פנימית וסיבולת רגשית. במקביל תעברו איתי תהליך הדרגתי של פיתוח היכולת להתמודד עם הקשיים שבחייכם ללא הצורך להמיר אותם למחשבות והתנהגויות מפצות לא אפקטיביות.

הפרעת לחץ חריפה

אם נחשפתם לאירוע טראומטי שבו חשתם איום ממשי על חייכם או אל חיי אחרים, או הייתם עדים למוות של אדם, אם חוויתם פציעה רצינית או איום על שלמותכם הגופנית, או שלמותם הגופנית של אחרים. ייתכן שאתם סובלים מהפרעת לחץ חריפה.
התסמינים של הפרעת הלחץ הם:
• תחושות קשות של פחד אינטנסיבי,
• חוסר אונים או אימה, שלאחריו מופיעים תסמיני ניתוק (דיסוציאציה), כגון תחושה של קהות רגשית, הלם, תחושה של ניתוק מהמציאות או מהגוף,
• חוסר יכולת להיזכר בהיבטים חשובים של האירוע הטראומטי (אמנזיה סלקטיבית).
• ייתכן ואתם חווים קשיים ניכרים בהירדמות או בשינה,
• רוגזנות וכעס,
• דריכות יתר,
• קשיי ריכוז,
• היבהלות מוגזמת וחרדה מאירועים רגילים,
• אי שקט מוטורי.
• ייתכן והאירוע הטראומטי נחווה מחדש באמצעות דימויים חוזרים, מחשבות, חלומות, הבזקים לאחור (פלאשבקים),
• מתפתחת אצלכם הימנעות מגירויים המזכירים את הטראומה.
ההפרעה מופיעה בטווח שבין יומיים מזמן האירוע הטראומטי ועד חודש, וגורמת לפגיעה ממשית בתפקוד היומיומי שלכם ובתפקודים חשובים נוספים, או שמתקיימת פגיעה ביכולת שלכם להסתייע באחרים לשם קבלת עזרה ותמיכה (כמו למשל באמצעות שיתוף בני משפחה בחוויה הטראומטית).

הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD)

אם חוויתם אירוע טראומטי, שבו חשתם איום ממשי על חייכם או על חיי אחרים או שהייתם עד למוות של אדם, אם חוויתם פציעה רצינית או איום על שלמותכם הגופנית, או שלמותם הגופנית של אחרים. ייתכן ואתם סובלים מהפרעת דחק פוסט-טראומטית. התסמינים של הפרעה זו הן תחושות קשות של פחד אינטנסיבי, חוסר אונים או אימה, שלאחריו אתם חווים את האירוע מחדש באופן עקבי על ידי חלומות חוזרים על האירוע, הזיות, הבזקים לאחור (פלאשבקים), או תחושה כאילו האירוע מתרחש בהווה.

אם אתם מזדהים עם הכתוב, סביר להניח:
שנגרמת לכם מצוקה נפשית וגופנית קשה בחשיפה לגירויים פנימיים או חיצוניים המסמלים או מזכירים היבטים של האירוע הטראומטי,
אתם מנסים להימנע מהם באמצעות הימנעות ממחשבות, רגשות ושיחות הקשורות לטראומה, וממקומות או אנשים העלולים להזכיר אותה.
ייתכן ואתם חשים איבוד עניין או אי השתתפות בפעילויות משמעותיות
עולה אצלכם תחושה של ניתוק וזרות מאחרים
מתקיים אצלכם קושי להרגיש רגשות חיוביים ואוהבים
עולות תחושת של חוסר תקווה בנוגע לעתיד האישי (קושי לראות את עצמכם משגשגים בקריירה, נישואין, ילדים או מעגל חיים נורמאלי).
כמו כן, ניכרים אצלכם קשיים בהירדמות או בשינה,
מופיעים רוגזנות וכעס,
דריכות יתר,
קשיי ריכוז,
היבהלות מוגזמת וחרדה מאירועים רגילים, ואי שקט מוטורי.

ההפרעה מאובחנת במידה והיא מתקיימת למעלה מחודש ימים, וגורמת לפגיעה ממשית בתפקוד היומיומי ובתחומי חיים חשובים.


הטיפול שלי בהפרעת לחץ חריפה ופוסט טראומה (PTSD)

כדי לסייע לכם לטפל בנפש הפגועה שלכם כתוצאה מהאירועים המטלטלים אליהם נחשפתם, אנחנו צריכים קודם כל להיות מאוד עדינים איתכם וחומלים. משום שעברתם תופת.
בזמן הטיפול נשים דגש על חיבור שלכם חזרה אל עצמכם לאחר האירוע הטראומטי.
יחד נבנה תובנות חדשות ומסגרת התייחסות חדשה לאירועי העבר ולחיים בכלל, כך שתוכלו להכיל אל תוככם בהדרגה את האירועים הקשים, תוכלו ללמוד כיצד להשתמש בהם באופן בונה ותורם, ולא לראותם כנטולי ערך ומשמעות בחייכם.
יש לציין כי הטיפול אינו כולל בהכרח שחזור מפורט של הטראומה, אשר עלול לגרום לטראומה נוספת (רה-טראומטיזציה), ולהחריף את מצבכם, אלא אם כן תחושו כי דרך זו מסייעת לכם בהתמודדות.

לסיכום, אם אתם חווים חרדה כלשהי ורוצים לקבל כלים להתמודדות, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר. יחד נוכל למצוא את הדרך המתאימה עבורכם לחיות חיים מלאים ומשוחררים יותר.
מחכה לכם בקליניקה או אונליין,
שלי.

דוגמא לטיפול בחרדת נהיגה על פי שיטת "פנים רבות"

נטע (שם בדוי), נכנסה אלי לקליניקה. כשהתחילה לדבר, יכולתי לראות שהיא מאוד נבוכה. נטע הסבירה לי בדמעות כי היא לא הגיעה לבד. בעלה הסיע אותה ומחכה לה בחוץ, כי נטע לא יכולה לנהוג לבד בכביש בינעירוני. היא פוחדת ונמנעת, כבר תקופה ארוכה.
נטע סיפרה שהיא "מרגישה מגוחכת וממש כועסת על עצמה". "איך זה יכול להיות, שאני אישה בת 45, כבר לא ילדה, בעבודה אני מנהלת עשרות אנשים בחברה גדולה, ואני לא מסוגלת לנהוג בכביש בינעירוני! בכל פעם שאני נכנסת לאוטו לפני נסיעה בינעירונית – אני מרגישה שאני הולכת להתעלף. הלב שלי דופק, הפה שלי מתייבש, יש לי סחרחורת, ובעיקר כל הזמן הראש שלי טרוד במחשבות : מה יקרה אם אתעלף באמצע הכביש המהיר? האם אוכל לסטות מהנתיב ולחנות בצד?"
"זה היה בלתי נסבל, אז פשוט הפסקתי לנהוג. זה נורא כי אני מרגישה כל כך מוגבלת. בעלי צריך לקחת אותי לכל מקום, כמו ילדה. אני ממש זקוקה לעזרה".

ועכשיו, אני מניחה שתופתעו אם אומר לכם, שבתום אותו המפגש הראשון נטע נהגה הביתה לבדה. אכן מפתיע למי שלא מכיר את שיטת הטיפול שלי "פנים רבות", אבל כך קרה.

אז איך התגברה נטע על חרדה עזה בזמן קצר כל כך?
שלא תטעו – זה לא קסם. שיטת "פנים רבות", היא שיטה שפיתחתי במשך שנים ארוכות, במאמץ רב ומתוך ניסיון קליני עשיר. באמצעותה טיפלתי ואני מטפלת באלפי אנשים בהצלחה רבה, בבעיות רגשיות שונות ומגוונות. לאחרונה סיימתי לכתוב את ספרי "גוף אחד – פנים רבות", העוסק בשיטה ונמצא בתהליכי הוצאה לאור.

עקרונות השיטה

בבסיס השיטה עומדת ההנחה שהנפש האנושית אינה אחת, אלא בנויה מחלקים, וכל מצב רגשי נתון למעשה מתרחש לרוב, רק בחלק אחד.
זאת אומרת, אם נגדיר את תופעת החרדה של נטע כ: "נטע עכשיו בחרדה", ישתמע מזה שנטע כולה בחרדה, אינה יכולה לעזור לעצמה, וזקוקה לעזרה. אולם אם נאמר "חלק אחד בנטע כרגע בחרדה, ויש בתוכה חלקים שנמצאים בו זמנית בבריאות טובה, ויכולים לעזור לה בזמן הנהיגה", תהיינה אפשרויות שונות לחלוטין לנטע להתמודד עם מצבה.
קיים הבדל תהומי בין תחושה טוטאלית של חרדה וחוסר אונים, לבין חוויה שמכילה בו זמנית גם חרדה, אבל גם יכולת של האדם לעזור לעצמו, תוך שהוא מפתח מערכת יחסים תומכת עם עצמו.
במהלך המפגש עם נטע, הכרתי לה את רעיון הנפש מרובת החלקים, וביחד הבנו שכשהיא עומדת לעלות על כביש בינעירוני, היא מזדהה לחלוטין עם העובדה שהיא כולה בחרדה. נטע, שהיתה בעלת מודעות עצמית טובה מאד, הבינה במהירות כי עליה לפתח התנגדות אסרטיבית לחוויית חוסר האונים, לצמצם אותה לחלק אחד בנפש שלה, ולאפשר לחלק בריא בתוכה "לקחת את ההגה בידיים". וכך קרה.
נטע הגיבה בהתרגשות ושמחה הרבה, ומאוחר יותר התקשרה לבשר לי בשמחה אדירה כי הלא ייאמן קרה: היא נהגה לבדה את כל הדרך הביתה!
יש לציין כמובן, כי החרדה של נטע לא ירדה לחלוטין אחרי המפגש הבודד, אך ההתנסות המהירה בשינוי העמדה הפנימית כלפי חרדת הנהיגה, סללה לה את הדרך לשינוי עמוק ויציב בכל הקשור לחרדת הנהיגה שהיתה לה.
במפגשים הבאים המשכנו יחד להכיר את החלקים בתוך נטע, את הטריגרים והסיבות לכך שהחלקים בתוכה משתנים בצורה שאינה מיטיבה איתה, ואת הסיבה שהיא מאפשרת לעצמה להיות בחוויה קשה של חוסר אונים. כך חל שינוי דרמטי בחייה של נטע, ובסופו של דבר לא רק בעניין הנהיגה, אלא הרבה מעבר לכך.
לאחר מספר חודשים נטע סיימה את הטיפול כשהיא נוהגת בכבישים בינעירוניים בהצלחה וללא חרדה, ותחושת השליטה בחייה וההבנה החדשה של מבנה הנפש שלה גרמו לה לחוש גאווה ואושר.
___________________
אז אם גם אתם חשים חרדה או פחדים וחששות כלשהם, בכל תחום, או חוסר יכולת לממש את עצמכם, – הטיפול בשיטת "פנים רבות" יוכל לסייע לכם מאד.
יתרונות השיטה:
1. טיפול מהיר עמוק, מדויק ויסודי.
2. תוצאות טובות לאורך זמן.
3. ללא צורך בניתוח ואנליזה של אירועי עבר.
4. שיטה לטיפול עצמי.
5. עלויות מוזלות – בשל הטיפול המהיר והמדויק.

למי מתאימה השיטה?
1.לכל מי שסובל מהפרעות חרדה שונות, לרבות טראומה ופוסט טראומה, ותופעות של דיכאון.
2. לכל מי שנתון במשבר חיים (מחלה, פיטורין, גירושין, וכדומה).
3. לזוגות במשבר.
4. למי שחש קושי להיכנס ולהתמיד במערכות יחסים, ובעיות של רווקות מאוחרת.

לתיאום פגישה לחצו כאן
נתראה בקליניקה או בשיחה אונליין!
שלי

 

שלום, שמי שלי ברעם מירוז, אני מטפלת קלינית מוסמכת M.A, ועוסקת בטיפול בחרדות כמעט שלושה עשורים. מוזמנים לקרוא ולהבין עוד על חרדה, ולקרוא גם על שיטת הטיפול הייחודית שלי בחרדות. מאחוריי אלפי סיפורי הצלחה של אנשים שטופלו באמצעות השיטה שלי, ורמת החרדה שלהם ירדה פלאים, ואף נעלמה לחלוטין. אם אתם מרגישים שאתם צריכים עזרה מקצועית, מוזמנים לפנות אליי ואעזור לכם בשמחה.

רוצים לדבר איתי?

השאירו פרטים ואצור אתכם קשר בהקדם

החל שיחה
💬 לשיחת ווטסאפ
הי, זאת שלי👋
איך אני יכולה לעזור?